Informatieavond voor Verenigingen van Eigenaren over verduurzaming

Foto: Gemeente Putten

De gemeenten Ermelo, Harderwijk en Putten organiseren samen met Veluwe Duurzaam en het VvE Energieloket Gelderland een informatiebijeenkomst over energie besparen. Deze avond is bedoeld voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).

Eigenaren van een appartement die lid zijn van een VvE die deze avond willen bijwonen kunnen zich aanmelden via de website www.veluweduurzaam.nl/vves/aanmelden. De informatieavond is op woensdag 13 februari 2019 van 19.00 tot 21.00 uur bij Bouw & Infra Park, Ceintuurbaan 2 in Harderwijk. Belangstellenden zijn welkom vanaf 18.45 uur.

Tijdens de avond staan een aantal vragen centraal, zoals welke mogelijkheden zijn er om grootschalig energie te besparen of samen op te wekken, wat doet dat met de energierekening en hoe komt een VvE aan financiering en hoe zorgen we ervoor dat de buren ook mee willen doen. In deelsessies krijgen de aanwezigen meer informatie over duurzaam onderhoud en zonnepanelen. Ook is er aandacht voor VvE’s die naar ‘Nul op de Meter’ willen gaan. Dat betekent dat de energierekening gemiddeld nul is, omdat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er wordt verbruikt. Het VvE Energieloket gaat graag in gesprek om te bekijken of een gebouw daarvoor geschikt is. Extra interessant is het voor bewoners van een appartementsgebouw dat voor 1990 is gebouwd en uit tien of meer woningen bestaat. De Provincie Gelderland biedt extra ondersteuning voor deze gebouwen als deze gebouwen naar ‘Nul op de Meter’ willen gaan.

Het VvE Energieloket Gelderland is een initiatief van de Provincie Gelderland. Het komt voort uit het Gelders Energieakkoord. Het loket biedt onder andere ondersteuning door VvE’s van actuele informatie te voorzien. Bijvoorbeeld over beschikbare subsidies en leningen en over mogelijkheden om te verduurzamen. Daarnaast biedt het loket hulp bij het aanvragen van een VvE-scan die de verduurzamingsmogelijkheden in kaart brengt. Het loket organiseert bijeenkomsten door de hele provincie.