Wethouder Priem: ‘Snoep verstandig eet gezonde tussendoortjes’

Foto: JongPutten

Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ stimuleert JongPutten de gezonde tussendoortjes. Gisteren ( vrijdag 18 januari is JongPutten samen met de wethouder Priem bij St. Kinderopvang Kiekeboe aan de slag gegaan met het maken van gezonde tussendoortjes.

De kinderen konden van het gesneden groente en fruit verschillende figuurtjes maken om er vervolgens heerlijk van te smullen. Zo krijgen ze het gezond tussen de oren.

Poppetjes van komkommer en wortel, palmbomen van banaan en kiwi, bloemen van mandarijnen en appel en rupsjes van druiven en aardbei alles werd door de kinderen gemaakt. Hierbij werden ze onder andere geholpen door wethouder Priem, die het verschillende fruit voor de kinderen sneed. Ook legde hij de kinderen uit hoe de schil van een banaan het beste verwijderd kan worden. Op een speelse manier zijn de kinderen met verschillende groente en fruit in aanraking gekomen en hebben ze het ook kunnen proeven. Graag zou wethouder Priem aan alle kinderen en ouders in Putten mee willen geven: “Snoep verstandig eet gezonde tussendoortjes.”

Het maken van de gezonde tussendoortjes is in het kader van de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ vanuit jongeren op gezond gewicht (JOGG). JongPutten wil aan ouders meegeven dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en natuurlijk alleen als het een gezond hapje is.

Vanuit verschillende activiteiten en locaties proberen ze het aantrekkelijk te maken om kinderen een gezond tussendoortje te geven. Ouders door onder andere het uitdelen van boodschappenlijstjes met inspiratietips en voor kinderen door aan de slag te gaan met gezonde tussendoortjes. Want wat zijn nou gezonde tussendoortjes? Tips voor ouders zijn bijvoorbeeld om naast het standaard stukje fruit, fruit eens te combineren met yoghurt of kwark of er een smakelijke twist aan te geven met rozijntjes of kaneel of door eens ander soort fruit/ snoepgroente aan te bieden. Ook kan de ‘Kies ik gezond’-app inspireren. “Samen zorgen we voor het stimuleren van gezond gewicht bij kinderen”, aldus JongPutten.