Tobias Borsboom geeft een Randmeerconcert in de Catharinakapel

Foto: Eigen foto

Op zondag 20 januari geeft de jonge meesterpianist Tobias Borsboom een Randmeerconcert in de Catharinakapel, Klooster 1, Harderwijk. Het recital begint om 11 uur en wordt om 14 uur integraal herhaald.

Tobias Borsboom treedt voor de tweede keer op in de serie Randmeerconcerten. In zijn opzienbarende recital in Zeewolde, twee jaar eerder, stond Franz Schubert centraal. Als vervolg op diens ‘Wanderer Fantasie’ maakt Borsboom nu onder de titel ‘Wanderlust’ een muzikale zwerftocht naar mooie vergezichten in Frankrijk en Italië, tot in het Midden-Oosten en Indonesië toe. Daarbij wijzen een paar grote namen de weg, zoals Franz Liszt en Claude Debussy. Er reizen ook een paar minder bekende componisten mee. Onder de uitzonderlijk virtuoze handen van deze talentvolle pianist is elke halteplaats opnieuw een verrassing die tot de verbeelding spreekt. Het concert wordt zo een uitgesproken boeiend muzikaal avontuur.

Pianist Borsboom heeft zich na het behalen van de onderscheiding Dutch Classical Talent 2015 in korte tijd ontwikkeld tot een ondernemende en veelgevraagde musicus met een rijke variatie aan programma’s en optredens in binnen- en buitenland. Hij heeft een uitgesproken poëtische inslag en affiniteit met het theater. Hij werkt dan ook graag en met succes samen met talentvolle collega’s uit diverse disciplines.

Het concert begint om 11 uur. Er is een tweede optreden om 14 uur. Kaarten kosten 6 euro voor jongeren en 22 euro voor volwassenen en zijn te verkrijgen via de website (TicketUnie). Wie hiertoe niet in de gelegenheid is kan tegen contante betaling (geen PIN) een kaart kopen aan de ingang van de kapel. Meer informatie staat op www.randmeerconcerten.nl.