Laatste mogelijkheid om kerstboom gratis in te leveren

Puttense jongeren tot 15 jaar hebben morgenmiddag (woensdag 9 januari) tussen 13.00 uur en 16.00 uur nog een keer de gelegenheid om kerstbomen in te leveren bij het gemeentelijk opslagterrein aan de Ambachtstraat 7.

Ieder jaar doen jongeren hun best om zoveel mogelijk kerstbomen in te zamelen. Afgelopen zaterdag was de eerste mogelijkheid om bomen in te leveren en daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. In de Ambachtstraat stonden op diverse plekken jongeren te wachten op inwoners die hun kerstboom kwamen inleveren. Hen werd gevraagd of zij de boom mochten inleveren. Veel automobilisten gaven hun kerstboom af en wensten hen veel succes. Voor iedere ingeleverde boom ontvangen jongeren tot 15 jaar namelijk 0.50 euro en een lot. Als ze het lot invullen en inleveren maken ze kans op mooie prijzen.

Ook vragen jongeren aan familieleden en buurtbewoners of ze hun boom (zonder pot of houten kruis) mogen wegbrengen. De gemeente geeft wel aan dat alleen kerstbomen waarvoor de eigenaren toestemming hebben gegeven, mogen worden meegenomen en ingeleverd.

Ook inwoners die ouder zijn dan 15 jaar kunnen hun kerstboom op bovenstaande dagen gratis inleveren bij het gemeentelijk opslagterrein aan de Ambachtstraat 7. Zij maken uiteraard geen kans op de prijzen. Deze regeling geldt alleen voor particulieren. De ingeleverde kerstbomen worden versnipperd.