Inwoners Putten winnen op nieuwjaarsdag 100.000 euro bij de Postcode Loterij

Foto: Stockbeeld Postcode Loterij

Het nieuwe jaar begint goed voor deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 3881 KB (Reviusstraat) in Putten. Op die postcode is gisteren (1 januari) de Buurt-Ton van 100.000 euro gevallen. De winnaars delen deze geldprijs met elkaar.

De Buurt-Ton wordt verdeeld onder het aantal deelnemers in de winnende postcode. Hoe hoger het aantal loten waarmee een deelnemer meespeelt, des te groter het aandeel in de prijs is. De Postcode Loterij informeert de winnaars in de vierde week van januari per brief over de hoogte van het gewonnen bedrag.

Naast de Buurt-Ton die in totaal op twintig postcodes is gevallen en verdelen drie postcodes ook ieder één miljoen euro. Door welke postcode de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro is gewonnen werd gisteren ook bekendgemaakt. Kijk voor de uitslagen op de website www.postcodeloterij.nl.

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt de postcode het lotnummer. Daardoor winnen deelnemers samen met hun buren. Inmiddels spelen 2,9 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met de helft van hun lotprijs jaarlijks 103 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5,4 miljard euro aan mens en natuur geschonken. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Postcode Loterij is met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. Over de afgelopen vijf jaar zijn de Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.