Vreugdevuren en carbidschieten tijdens jaarwisseling

Foto: Gemeente Putten

Tijdens de jaarwisseling is het onder voorwaarden mogelijk om toestemming of ontheffing te krijgen om carbid te schieten of vreugdevuren te houden.

Op oudejaarsdag van 12.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur is carbidschieten zonder toestemming van de gemeente toegestaan met bussen van maximaal een liter. Hiermee wil de gemeente kinderen een alternatief bieden voor vuurwerk. Inwoners kunnen toestemming vragen voor carbidschieten buiten de bebouwde kom op oudejaarsdag van 12.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur met melkbussen en/of dergelijke installaties met een maximale inhoud van vijftig liter. Er mag alleen gebruik worden gemaakt van acetyleengas, afkomstig van een mengsel van carbid (calciumacetylide) met water.

Ook kunnen inwoners van Putten ontheffing aanvragen voor het houden van een vreugdevuur op oudejaarsdag van 12.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur. Deze vreugdevuren mogen vanaf oudejaarsdag 31 december 00.00 uur worden opgebouwd. Binnen de bebouwde kom zijn vreugdevuren niet toegestaan. Wel is het toegestaan om gezellig rond een vuurkorf te staan. Deze vuurkorf moet wel op eigen terrein, dus niet op de openbare weg staan en mag geen gevaar, hinder of overlast voor de omgeving geven.

Iedereen die een vreugdevuur wil aanvragen of wil carbidschieten, kunnen dit tot uiterlijk vrijdag 21 december 2018 aanvragen/melden. Vul hiervoor het ‘aanvraagformulier ontheffing vreugdevuur’ in. Ook is het ‘meldingsformulier carbidschieten’ online in te vullen. Downloaden van deze formulieren of het afhalen bij de Publiekswinkel aan de Verlengde Dorpsstraat 3 in Putten behoort ook tot de mogelijkheden. Lever bij de aanvraag ook een situatieschets in waarop is aangegeven vanaf welke locatie er met carbid geschoten gaat worden. Het is belangrijk dat inwoners zich aan de voorwaarden houden. Dit voorkomt discussie en wellicht vervelende consequenties bij eventuele controles tijdens en na de jaarwisseling.

'

Reacties

article
7293
Gemeente Putten
Tijdens de jaarwisseling is het onder voorwaarden mogelijk om toestemming of ontheffing te krijgen om
https://putten.nieuws.nl/nieuws/7293/vreugdevuren-en-carbidschieten-tijdens-jaarwisseling/
2018-12-06T15:35:38+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/274/2018/12/06153441/49PNN18-carbidschieten.jpg
carbid schieten, jaarwisseling, ontheffing, Vreugdevuur
Gemeente, Nieuws