Pietenpret in het centrum van Putten

Foto: Archief

Het WCP (WinkelCentrum Putten) houdt op zaterdag 1 december het Pietenfeest in het centrum van Putten. Grote kans dus dat het winkelend publiek één van de Pieten tussen 13.00 uur en 17.00 uur tegenkomt. Ze maken er zoals gebruikelijk weer een dolle boel van.

Midden in het centrum op het Pietenpretplein is er van alles te beleven en te doen. Op het plein bij de grote kerk helpen Knutselpiet, Schminkpiet en Spelletjespiet de medewerkers van Kindcentrum Putten met tal van leuke activiteiten voor kinderen. Wie wint de Amerigo race?

Sinterklaas heeft ondertussen een heel programma. Hij wil voor pakjes avond graag op en top fit zijn en er picobello uit zien en daarvoor moet hij nog langs een aantal winkels zoals de drogist, de cadeauwinkel en de supermarkt.

Zo gaat hij onder andere checken of er nog wel voldoende pepernoten zijn. Ook wil de Sint zich heerlijk laat parfumeren en kinderen kunnen zich laten schminken. Vervolgens zal de Sint iemand verrassen met een houten hart surprise en daarna drinkt hij een heerlijke kop warme chocomelk met de kinderen.

Rond 16.30 uur gaat Sinterklaas een aantal kinderen blij maken met prijzen voor het maken van de mooiste kleurplaat. Kinderen die nog geen kleurplaat hebben kunnen er één ophalen bij van de vele winkels in het centrum van Putten.

Tijdens deze gezellige middag speelt de Pepernotenband vrolijke sinterklaasliedjes. Kijk voor het complete programma op de website van het WCP www.winkelcentrumputten.nl.