Zet inbrekers in het zicht

Foto: Gemeente Putten

Tijdens de wintermaanden vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Het Donkere Dagen Offensief gaat daarom de strijd aan tegen inbraken, overvallen en straatroven in deze donkere maanden. De landelijke campagne vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid maakt bewoners waakzaam voor inbraken en geeft tips om het te voorkomen.

Door: Gemeente Putten

Kunt u zelf als bewoner iets doen om de inbraakkans te verkleinen? Zeker! Wanneer een woning onverlicht is, zien inbrekers dat de bewoner niet thuis is. Daarom is het verstandig gebruik te maken van tijdschakelaars en buitenlampen die werken met een sensor. Geef de woning dus een bewoonde indruk en speel de inbreker in de kijker door goede verlichting te plaatsen.

Geef uw woning een bewoonde indruk. Gebruik tijdschakelaars en bewegingssensoren, sluit ramen en deuren en doe alles op slot. Ook als u alleen even boodschappen gaat doen of de hond uit gaat laten, laat sleutels nooit aan de binnenkant van de deur zitten, leg waardevolle spullen uit het zicht, start een buurtpreventiegroep in uw buurt. Gaat u een weekendje weg? Licht de buren in, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Bel direct 112 bij verdachte situaties. De politie komt liever te vaak dan te laat. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Trek uw deur niet alleen dicht, maar draai de sleutel om in het slot. Zorg voor goed hang- en sluitwerk. In de regio zijn erkende ‘Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)-bedrijven’. Zij adviseren over maatregelen om inbraak te voorkomen. Bovendien kunnen deze bedrijven de werkzaamheden uitvoeren. Erkende PKVW-bedrijven bij u in de buurt vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

'

Reacties

article
7257
Gemeente Putten
Tijdens de wintermaanden vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Het Donkere Dagen Offensief gaat daarom
https://putten.nieuws.nl/nieuws/7257/zet-inbrekers-zicht/
2018-11-28T16:19:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/274/2018/11/28161917/48PNN18-avondjewegdonkeredag.jpg
Donkere dagen offensief
Gemeente, Nieuws