Expeditie Inclusief Groep

Foto: Inclusief Groep

De Inclusief Groep stond vorige week in het teken van een wel heel bijzondere expeditie, namelijk Expeditie Inclusief Groep. De meer dan honderd deelnemers meldden zich bij Sporthal Feithenhof in Nunspeet om verschillende sportieve proeven uit te voeren op een onbewoond eiland.

De Expeditie werd met een knal geopend door Arda van Veldhuizen die onder begeleiding van de echte Robinson Crusoe op een waar onbewoond eiland kokosnoten uit een palmboom schoot. Dit was ook één van de proeven tijdens de Expeditie. Dezelfde Robinson Crusoe nodigde de deelnemers uit om samen met hem te genieten van een culinair hoogstandje, namelijk gevriesdroogde sprinkhanen.

Voor de deelnemers bestond de Expeditie uit zes sportieve proeven die ze binnen een bepaalde tijd moesten uitvoeren. Zo moesten ze aas gooien, gevaarlijke dieren in zee ontwijken, vragen beantwoorden over het overleven op een onbewoond eiland en klimmen in bomen om kokosnoten te plukken. De middag werd afgesloten met een zinderende estafette.

De Expeditie werd uiteindelijk gewonnen door het team van de Schoonmaak dat de enorme wisselbeker met luid gejuich in ontvangst nam. De tweede plaats ging naar team negen van Verpakken & Montage en de derde plaats werd opgeëist door consulenten van Intervens. Alle deelnemers hebben hard gestreden en afgezien, maar vooral veel plezier gehad en dat is waar het natuurlijk vooral om gaat.

Elk jaar organiseert Inclusief Groep in het kader van vitaliteit een sportmiddag. Dit jaar hadden dertien teams van verschillende afdelingen en kantoor zich opgegeven. Vitaliteit van medewerkers is een onderwerp dat al vele jaren aandacht heeft binnen Inclusief Groep. Zo hebben we gezonde snacks in ons bedrijfsrestaurant en stimuleren we dat medewerkers met de fiets naar het werk komen, meer staan op het werk en sporten door een Bedrijfsfitnessplan aan te bieden. Ook liggen er gezonde recepten in ons bedrijfsrestaurant die medewerkers mee kunnen nemen.