Putten klaar voor de intocht

Foto: Job Westphal

Zie ginds komt de stoomboot…..

Sinterklaas is met de boot aangekomen in Putten! Na een lange vaartocht vanuit Spanje voer het schip vandaag (zaterdag 17 november) de Haven van Putten binnen.

Pietenfanfare de Peppernuts is samen met de meer dan vijftig pieten meegevaren om met hun vrolijke klanken de pieten te laten dansen en de kinderen te begeleiden tijdens het toezingen van de Sint en zijn gevolg.

Op dit moment trekt Sinterklaas met een koets en andere paardenkarren onder begeleiding van zijn muziekpieten door het centrum van Putten. Hij vertrekt vanaf Stroud en zal zich via de Brinkstraat, Harderwijkerstraat, Poststraat, Papiermakerstraat en Fontanusplein naar het gemeentehuis begeven. Daar wordt de Sint met zijn pieten om ongeveer 14.30 uur ontvangen en welkom geheten en toegezongen door de vele kinderen.

Vervolgens zal de Sint rond 15.00 uur zijn rondgang vervolgen via de Papiermakerstraat, Kerkplein, Dorpsstraat, Klaas Bosstraat, Gervenhof, Achterstraat, Molenstraat, Dorpsstraat, Verlengde Dorpsstraat, Bakkerstraat, Garderenseweg, Kerkstraat, Kerkplein, Kelnarijstraat en Brinkstraat naar Stroud. Het einde van de rijtoer is rond 16:00 uur, maar daarmee is het feest nog niet afgelopen.

In het multicultureel centrum Stroud vindt een Pieten Goochelshow plaats, ook kunnen de kinderen Sinterklaas, inmiddels in zijn grote stoel gezeten, een handje komen geven, hun kleurplaten en/of verlanglijstjes inleveren en natuurlijk liedjes zingen. De toegang is gratis. Rond 16.30 uur is het programma rond de komst van Sinterklaas afgelopen.