Putten verkozen als Koploper Cliëntondersteuning

Foto: Gemeente Putten

De gemeente Putten is door de VNG, Ieder(In) en de Koepel Adviesraden Sociaal Domein geselecteerd als een van de veertien Koplopergemeenten Onafhankelijke Cliëntondersteuning.

De koplopers nemen een ambassadeursfunctie op zich door twee jaar lang in de eigen regio aandacht te besteden aan cliëntondersteuning. Daarnaast gaan koplopers aan de slag om het eigen beleid op dit thema verder te ontwikkelen, te vernieuwen en te verbeteren.

In de gemeente Putten wordt de onafhankelijke cliëntondersteuning uitgevoerd door Stimenz. Iedereen heeft volgens de wet recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Dit is een waardevol middel om te zorgen dat het stelsel van ondersteuning en zorg voor zoveel mogelijk mensen helder en toegankelijk is. Het draagt bij aan zelfredzaamheid en bewuste keuzes bij mensen die te maken hebben met beperkingen.

De cliëntondersteuning in Putten draait al goed. Volgens de gemeente zijn de inwoners zeer tevreden over de ondersteuning die ze hebben gekregen en de bekendheid van de cliëntondersteuner onder Wmo-cliënten is in Putten veel hoger dan het landelijke gemiddelde. Toch zien de Participatieraad Putten, Stimenz en de gemeente nog ruimte voor verbetering. “Daarom biedt de nieuwe rol als koplopergemeente een mooie kans om onafhankelijke cliëntondersteuning in Putten samen met de Participatieraad en Stimenz verder te ontwikkelen en nog beter onder de aandacht te brengen.”

'

Reacties

article
7173
Cliëntondersteuning
De gemeente Putten is door de VNG, Ieder(In) en de Koepel Adviesraden Sociaal Domein geselecteerd
https://putten.nieuws.nl/nieuws/7173/putten-verkozen-als-koploper-clientondersteuning/
2018-11-14T12:29:54+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/274/2018/11/14122554/46PNN18-koploper-clientondersteuning.jpg
Gemeente Putten, Koplopergemeenten Onafhankelijke Cliëntondersteuning, Participatieraad, putten, Stimenz
Gemeente, Nieuws