Er komt meer geld voor duurzaamheidsleningen en een budget voor de jeugdgemeenteraad

Foto: Redactie

De gemeenteraad heeft gisteravond unaniem voor de begroting 2019-2022 gestemd. Wel zijn er twee wijzigingen doorgevoerd.

Zo wil de gemeenteraad het budget voor de duurzaamheidsleningen verhogen met een bedrag van 200 000 euro. “We staan voor een forse uitdaging om de duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Deze doelstellingen moeten we vooral samen, burgers en overheid, voor elkaar zien te krijgen. De duurzaamheidslening is in Putten een succesvol middel om burgers te faciliteren bij het doen van duurzaamheidsinvesteringen”, legt Van den Heuvel van de ChristenUnie uit. De ChristenUnie diende dit amendement in en het was tevens ondertekend door Wij Putten en Gemeentebelangen. Uiteindelijk stemde de hele gemeenteraad voor deze wijziging. Door deze aanpassing kunnen er tussen de veertig en vierenveertig leningen worden verstrekt.

Ook het door Wij Putten ingediende amendement waarin gevraagd werd om een budget van 5000 euro voor de jeugdgemeenteraad haalde het. Met uitzondering van het CDA stemde de overige partijen hiermee in. Met dit budget wordt het mogelijk gemaakt dat het winnende voorstel tijdens de vergadering van de jeugdgemeenteraad daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Dit budget wordt in eerste instantie alleen in 2019 ter beschikking gesteld waarna de griffier in samenspraak met het Groevenbeek college en het college van burgemeester en wethouders wordt geëvalueerd.