Dialoogavond over arbeidsmigranten

Foto: Redactie

In de gemeente Putten is een aantal bedrijven gevestigd waar, naast mensen uit Putten en omgeving, ook mensen uit andere Europese landen werken. De integratie en huisvesting van deze arbeidsmigranten is niet direct een gemeentelijke verantwoordelijkheid, maar raakt onze gemeente en gemeenschap wel. Daarom wil het college van burgemeester en wethouders bij dit vraagstuk stil staan.

Graag wil de gemeente in gesprek gaan met de betreffende bedrijven, arbeidsmigranten, bewoners en ieder ander die hierin is geïnteresseerd. om de aspecten van het onderwerp in kaart te brengen en vervolgens, samen met de gemeenteraad, een Puttense visie over het belang van arbeidsmigranten in Putten vaststellen.

De gemeente Putten nodigt belanghebbenden van harte uit om met hen in gesprek te gaan over arbeidsmigranten in Putten en samen te ontdekken welke belangen en verantwoordelijkheden er zijn. De dialoogavond vindt plaats op donderdagavond 22 november van 20.00 uur tot 22.00 uur in Stroud aan de Brinkstraat 91 in Putten (inloop vanaf 19.45 uur).

Aan het begin van de avond geeft wethouder Koekkoek een introductie over de feiten en cijfers met betrekking tot arbeidsmigranten in Putten. Dan vertellen bedrijfseigenaren en een arbeidsmigrant over hun bedrijfsvoering, over het hoe en waarom van de samenwerking met arbeidsmigranten en het dagelijkse leven van een arbeidsmigrant. Vervolgens wil de gemeente graag in gesprek gaan over de vragen en suggesties die er zijn met betrekking tot arbeidsmigranten. De avond wordt afgesloten met een samenvatting over alles wat er is gedeeld.

Om de organisatie van de avond goed te laten verlopen kunnen geïnteresseerden zich tot uiterlijk 16 november aanmelden via [email protected], onder vermelding van naam, het aantal personen en eventuele vragen. Er wordt voor gezorgd dat zoveel mogelijk vragen, onderwerpen en suggesties een plek krijgen tijdens het gesprek.