Randmeerconcert met Tim Kliphuis Sextet in Veluvine

Foto: Eigen foto

Het Tim Kliphuis Sextet treedt zaterdag 10 november, om 20 uur, op in theater Veluvine in Nunspeet.

Een kans om bekende klassiekers eens op een andere manier te beluisteren. Breed georiënteerde vioolvirtuoos Kliphuis smeedt met zijn collega’s klassiek, gipsy jazz en folk fantasievol samen tot een originele klankwereld waarin ze prachtige stukken van oude en jongere meesters op een verrassende manier tot leven brengen. Niet alleen Bach en Vivaldi, maar ook Duke Ellington en John McLaughlin.

Het Trio van Tim Kliphuis, Engelse gitarist Nigel Clark en Schotse bassist Roy Percy laat sinds jaar en dag in binnen- en buitenland met veel succes van zich horen. Van tijd tot tijd breidt het gezelschap zich uit met drie vooraanstaande strijkers uit het Nederlandse klassieke muzieklandschap: Janneke van Prooijen (viool), Frank Brakkee (altviool) en Charles Watt (cello). Twee jaar geleden gaven zij een overrompelend optreden in Veluvine, in de NJO-zomer. Nu komt het sextet opnieuw in volle sterkte naar Nunspeet. Wie een voorproef wil horen en zien kan een kijkje nemen op de informatieve website www.timkliphuis.com/videos. Op de internetpagina’s van Randmeerconcerten zijn de nodige gegevens te vinden over het programma en de organisatie van het concert.

Veluvine is gevestigd aan de F.A. Molijnlaan 186 in Nunspeet. Kaartverkoop bij voorkeur via www.randmeerconcerten.nl (ticketunie). Wie hier niet voor kiest, kan een losse kaart kopen bij de ingang van de Rabozaal in Veluvine. De toegangsprijs is 6 euro voor jongeren tot 21 jaar en 22 euro voor volwassenen. De plaatskeuze is vrij. Het is raadzaam tijdig aanwezig te zijn wegens de verwachte grote belangstelling.