Hoogendijk bedankt voor functie, omdat unanieme steun ontbreekt

Foto: Redactie

Hoogendijk van Gemeentebelangen zou tijdens de raadsvergadering die gisteravond (donderdag 1 november) plaatsvond, benoemd worden als plaatsvervangend lid van de regionale agendacommissie van de Samenwerking Noord-Veluwe (SNV), maar bedankte uiteindelijk voor deze taak, omdat hij niet unaniem gekozen is.

Er werden zestien geldige stemmen uitgebracht. Veertien waren voor de benoeming van Hoogendijk en twee raadsleden stemden tegen.
Hoogendijk gaf hierop aan: “Ik bedank de raadsleden voor hun steun, maar ik zit toch even met een probleem. Als ik als raadslid de gemeenteraad vertegenwoordig heb ik de volledige steun nodig. Met veertien stemmen voor en twee tegen heb ik niet de steun van de volledige raad. Daarom bedank ik de raadsleden die wel positief stemden, maar ik leg het plaatsvervangend lidmaatschap van de regionale agendacommissie naast me neer en ik zie af van de benoeming.”

Mevrouw van Voorst (Wij Putten) verving burgemeester Lambooij als raadsvoorzitter en zij gaf aan dat ze hier over moest nadenken en schorste de vergadering. Na de schorsing gaf ze aan: “U bent met meerderheid aangesteld, maar heeft direct uw ontslag weer ingediend. Ik ga het presidium vragen om met een nieuwe kandidaat te komen. Het spijt me erg dat u tot dit besluit komt”, aldus Van Voorst.