OV-ambassadeurs helpen Puttense ouderen op weg

Foto: Gemeente Putten

OV-ambassadeurs houden vandaag (vrijdag 19 oktober) speciaal voor senioren een informatiebijeenkomst in Putten. Belangstellenden kunnen hier vrijblijvend en kosteloos terecht met hun vragen over reizen met het openbaar vervoer. Bezoekers zijn welkom tussen 14.00 en 16.00 uur in Stroud aan de Brinkstraat 91.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die graag vrijwillig hun kennis en passie voor het openbaar vervoer doorgeven aan leeftijdsgenoten. Tijdens de bijeenkomst geven de OV-ambassadeurs informatie over reizen met bus en trein. Er is aandacht voor diverse onderwerpen, zoals de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en reizen met hulpmiddelen als een rollator.

Na afloop van de informatiebijeenkomst kunnen belangstellenden zich inschrijven voor een proefreis. Tijdens een proefreis helpen de OV-ambassadeurs in de praktijk met bijvoorbeeld de werking van een kaartautomaat, het opladen van een OV-chipkaart en het in- en uitchecken bij verschillende vervoerders.

OV-ambassadeurs organiseren bovendien maandelijkse inloopspreekuren in Barneveld, Ede, Harderwijk, Nijmegen en Zutphen. Senioren kunnen hier geheel vrijblijvend terecht met hun vragen over reizen met de bus of trein.

In opdracht van de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland worden een jaar lang in diverse gemeenten informatiebijeenkomsten en inloopspreekuren georganiseerd. OV-ambassadeurs organiseren daarnaast proefreizen in groepsverband en presentaties op maat, gehouden voor ouderenbonden en vrouwenverenigingen. Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten staan op www.ervaarhetov.nl.