Lelystad Airport: het sein staat op rood

Foto: Archief

De Statenfractie van het CDA in Gelderland is blij met het bericht van Gedeputeerde Staten over Lelystad Airport. Het Gelders college van GS wil dat Lelystad Airport pas open gaat als de laagvliegroutes van de baan zijn.

Het CDA stelde zich eerder al op het standpunt dat eerst aan alle voorwaarden moet worden voldaan zodat de overlast voor de inwoners van Gelderland geminimaliseerd wordt. En dat pas daarna sprake kon zijn van opening van Lelystad Airport.

Statenlid Kees van Baak: “Wij hebben eerder aangegeven dat voor ons op dat moment het sein op oranje stond. Wij hebben de minister om harde garanties gevraagd en die niet gekregen. Voor ons staat daarmee het sein nu op rood.” In de reactie van de minister staat geen nieuwe informatie, laat staan zekerheid over het verdwijnen van de overlast voor de inwoners van Gelderland. Kees van Baak: “Dat de minister daarnaast ook nog vaag blijft over de datum van opening van Lelystad vinden wij een slecht teken. Het is nu aan de minister om het verloren vertrouwen weer terug te winnen door volstrekte openheid en transparantie te bieden.”