Ossenmarkt staat vandaag op het programma

Foto: Archief

Vandaag (woensdag 10 oktober) herleven tijden van vroeger in het centrum van Putten, want de Ossenmarkt staat weer op de agenda.

De dag begint traditiegetrouw met de kleedjesmarkt rond het Fontanusplein. De kleedjesmarkt begint om 8.30 uur. Van 9.45 uur tot 12.30 kunnen belangstellenden demonstraties zien van tarwe dorsen, dorsen met de dorsstok en vlegel en tarwe schonen met de wannenmolen achter het gemeentehuis

In de winkelstraten wordt een braderie gehouden en het winkelend publiek vindt demonstraties van oude ambachten aan de Achterstraat. Ook is daar een kinderboerderij te vinden. De landbouwtentoonstelling met landbouwvoertuigen is te zien achter het gemeentehuis.

Op het plein bij de grote kerk wordt een veiligheidsmarkt gehouden, waarbij alle hulpdiensten het publiek graag informeren over veiligheid. Deze veiligheidsmarkt is van 9.00 uur tot 13.00 uur. Ook zijn er diverse optredens in de Achterstraat te zien, zo treden de Kajuitzanger op van 09.45 uur tot 10:45 uur, gevolgd door de Puttense Boerendansers die het podium betreden van 10.50 uur tot 11.15 uur om daarna het stokje weer over te geven aan de Kajuitzangers die dan nog eens van 11.45 uur tot 12.45 uur te beluisteren zijn.

De Ossenmarkt vindt plaats achter het gemeentehuis en De Aker, op het Fontanusplein, Kerkplein en in de Kerkstraat, Dorpsstraat, Molenstraat, Achterstraat en Verlengde Dorpsstraat. Voor de Ossenmarkt worden tijdelijk extra parkeerplaatsen aan de Van Haersma de Withstraat verzorgd.