Bladkorven komen er weer aan

Foto: Gemeente Putten

Vallende bladeren kennen geen grenzen. Het is niet toegestaan om het blad uit eigen tuin op de weg te blazen, omdat dit tot onveilige situaties kan leiden. Daarom plaatst de gemeente elk jaar in de herfst bladkorven. Inwoners van Putten kunnen het bladafval hier gratis in kwijt.

Vanaf maandag 8 oktober plaatst de gemeente de circa 60 bladkorven op dezelfde locaties als voorgaande jaren. Een overzicht met de locaties staat op www.putten.nl. De bladkorven worden half december weer verwijderd. De rest van het jaar kunnen inwoners het bladafval kwijt bij het afvalbrengstation.

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval en niet voor ander (tuin)afval, zoals: coniferenknipsels, dennennaalden, gras, takken, en dergelijke. Een deel van het ingezamelde bladafval gaat naar een composteerbedrijf om verwerkt te worden tot compost. Het overige deel wordt gebruikt als zogenaamde mulchlaag. Een mulchlaag tussen beplanting remt de groei van onkruid.

In het bosgebied worden geen bladkorven geplaatst. Hier mogen bewoners het blad van gemeentebomen dat op particuliere kavels valt in de berm op een hoop vegen. In december wordt dit éénmalig (machinaal) door de gemeente opgehaald. Het gaat om het gebied dat wordt begrensd door de Bosrand/Kastanjelaan, Parklaan, Oude Rijksweg, Julianalaan en Wilhelminalaan.