School Diermen en Stenenkamer doen mee aan E-waste Race Noord-Veluwe

Foto: Eigen foto

Van 24 september tot en met 19 oktober nemen tien basisscholen uit Noord-Veluwe deel aan de E-waste Race. De basisscholen nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen.

Op woensdag 19 september werd de race in gemeente Putten afgetrapt met een gastles bij basisschool Steenenkamer. Wethouder Koekkoek van de gemeente Putten was daarbij aanwezig.

Inwoners kunnen hun afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd worden deze dan aan huis opgehaald door scholieren. Het elektronisch afval wordt vervolgens opgehaald bij de scholen. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar Nemo Science Museum in Amsterdam.

De E-waste Race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. Bovendien kunnen onderdelen van de elektrische apparaten hergebruikt worden, zodat er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. Bovendien maakt de E-waste Race recyclen makkelijk en leuk.

De scholen die meedoen met de race in Noord-Veluwe zijn Het Sterrenlicht ‘t Harde, Steenenkamer Putten, Timotheüsschool Oldebroek, Obs De Boge Harderwijk, Eben Haezerschool Oldebroek, De Klokbeker Ermelo, De Vest Harderwijk, Montessorischool de Ontdekking Nunspeet, De Arendshorst Ermelo en School Diermen Putten.

De E-waste Race in deze regio is een initiatief van de zes gemeenten Noord-Veluwe (Oldebroek, Elburg, Harderwijk, Putten, Ermelo en Nunspeet) en Weee Nederland.