Onderhoud aan diverse riolen op korte termijn noodzakelijk

Foto: Gemeente Putten

De gemeente Putten heeft vanwege de uitvoering van het GRP (Gemeentelijk RioleringsPlan) inspecties aan hoofdrioleringen verricht. Uit deze inspecties blijkt dat onderhoud aan diverse riolen op korte termijn noodzakelijk is.

door Gemeente Putten

Er is een bestek opgesteld door een ingenieursbureau. Na een aanbesteding zijn de werkzaamheden gegund aan de laagste inschrijver en dat is Insituform Rioolrenovatietechnieken B.V. Al meer dan 35 jaar is Insituform actief in No-Dig renovatie van voornamelijk rioolleidingen.

De werkzaamheden starten op maandag 24 september en vinden plaats in het gebied dat omsloten wordt door de Garderenseweg, Voorthuizerstraat, Van Geenstraat, Halvinkhuizerweg en de Molenstraat. De werkzaamheden duren in totaal ongeveer twee weken. De gerepareerde rioleringen kunnen daarna weer jaren mee. Op een aantal locaties, waar de rioolbuis gerenoveerd wordt, zal de weg worden afgesloten.

De bewoners wordt verzocht, tijdens de werkzaamheden, zo min mogelijk te lozen op het riool. De aannemer bezorgt een informatiebrief, zodat bewoners niet voor verassingen komen te staan. Kijk voor de actuele werkzaamheden en wegafsluitingen op www.bereikbaargelderland.nl.

Het riool wordt vrijgemaakt van wortels, vuil en andere verontreinigingen. Gelet op de aanwezige schadebeelden en de ligging van het betreffende rioleringen is gekozen voor het inbrengen van een speciaal geprepareerde kunststof kous. Beperking van overlast voor bewoners en verkeer is doorslaggevend om voor de kousmethode te kiezen. Daarnaast is deze methode aanzienlijk goedkoper dan het vervangen van de riolering. Voor het inbrengen van de kous wordt het riool afgesloten en nog een keer gereinigd. De kous wordt nu onder druk ingebracht en duwt daarbij eventueel toch nog geloosd afvalwater van bewoners voor zich uit.