Toptrainer Ben van Spronsen geeft bowlingclinics in Putten

Foto: Eigen foto

Bowling- en Partycentrum Putter Eng heeft twee bijzondere avonden gehouden. Er werd op 3 en 10 september een trainingsclinic gegeven voor leden van de Puttense Bowlingcompetitie.

De clinics werden gegeven door toptrainer Ben van Spronsen. Sinds 2013 is hij technisch bondscoach bij de Nederlandse jeugdselectie en daarvoor vijftien jaar bondscoach van de Nederlandse Bowling Federatie. Hij verzorgt al meer dan 29 jaar succesvolle clinics en trainingen.

In twee kleine groepen van dertien en veertien deelnemers per avond is er lesgegeven waardoor er voldoende ruimte was voor persoonlijke aandacht. Afwisselend is er de theorie van het bowlen uitgelegd en daarnaast is er veel geoefend op de bowlingbanen.
Er was ook aandacht voor de houding van de bowler en de balsnelheid, belangrijke zaken om goed te kunnen bowlen. Hiermee kunnen zij hun gemiddelde score op de bowlingbaan verhogen door meer strikes en spares te gooien want er is gegarandeerd leereffect voor iedereen in deze clinic.

Een enthousiaste groep van in totaal 27 deelnemers hebben veel tips en informatie gekregen tijdens de clinics. Na afloop van deze twee bijzondere bowlingavonden is de eindconclusie dat dit zeker voor herhaling vatbaar is.

Meer informatie over competitie bowlen kijk op www.bowling-puttereng.nl