Puttenaren bedwingen de Mont Ventoux voor het goede doel

Foto: Redactie

Puttenaren Gerard en Jannet van Winkoop gaan zich volgende week vrijdag (7 september) inzetten voor hersentumoronderzoek en hersentumorpatiënten. Dat doen zij door de Mont Ventoux te bedwingen. Zij hopen op nog meer sponsors die hen financieel willen steunen.

Samen met een groep afgevaardigden vanuit de pelsdierhouderij gaan Gerard en Jannet deze uitdaging aan. Pelsdierhouder Gerard legt uit: “Jaarlijks beklimt er een groep mensen vanuit de pelsdierhouderij de Mont Ventoux voor het goede doel. Onze schoondochter Anita werd vanuit de sector benaderd om mee te doen, waarna ze ons ook uitdaagde. We hebben hier volmondig ja op gezegd, omdat het een zeer goed doel dient. We zijn aangesloten bij Team Fur Life en gaan het volgende week ‘gewoon’ doen.” Gerard gaat de Mont Ventoux fietsen en Jannet zal de berg lopend beklimmen. “We hebben nog nooit een berg beklommen maar gaan het wel proberen.” Gerard heeft getraind op een gewone toerfiets. “Toen ik laatst aan een van mijn trainingsmaatjes vroeg of ik eens op zijn racefiets mocht fietsen bleek dit toch veel lichter te trappen. Ik ga nu toch wel proberen om nog een racefiets te bemachtigen.”

Gerard en Jannet hebben samen met hun teamgenoten diverse acties gevoerd om geld te genereren. Een van de acties was het verkopen van wijn, bonthartjes en bierpakketen. De teamleden vertrekken woensdag 5 september, gaan donderdag de berg verkennen en vrijdag 7 september is het dan eindelijk zover. Dan staat de beklimming van de Mont Ventoux op het programma.” Aan het evenement doen ongeveer 170 mensen mee, waaronder maar liefst vijf Puttenaren. Team Fur Life is op 7 september live te volgen via facebook www.facebook.com/teamfurlife/.

Kijk voor meer informatie over de deelnemers en sponsor hen via de website www.ventoux3.org/team/team-fur-life.

De Stichting Ventoux3 organiseert dit evenement. Deze stichting geeft aan: “Hersentumoronderzoekers hebben ideeën zat, maar voor de uitvoering ervan is geld nodig, heel veel geld. En dat is er simpelweg niet. Wij brengen daar verandering in, samen met alle deelnemers, donateurs en sponsoren van ons prachtige evenement VENTOUX3 op vrijdag 7 september 2018. Decor van VENTOUX3 is de Mont Ventoux. Wie deze mythische berg 1 keer beklimt, is een held(in). Wie dat op één dag van 2 of alle 3 de kanten doet, levert een wereldprestatie. En voor ieder van hen geldt dat vrienden en familie graag de beurs trekken. Door een grote gezamenlijke inspanning bijdragen aan een rooskleuriger toekomst van hersentumoronderzoek en hersentumorpatiënten. Dat is Ventoux3 in een notendop.”