Waardering voor mantelzorgers in de vorm van geld of bedrag op spaarkaart

Foto: Redactie

Mantelzorgers die in 2018 langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week onbetaald hulp geboden hebben, kunnen vanaf september een mantelzorgcompliment aanvragen.

Het mantelzorgcompliment is een waardering van de gemeente Putten in de vorm van honderd euro, welke mantelzorgers op twee manieren kunnen ontvangen. Het bedrag wordt gestort op de bankrekeningnummer óf het bedrag wordt direct opgewaardeerd op de WCP Spaarkaart. De spaarkaart wordt gratis verstrekt aan mantelzorgers die nog geen WCP Spaarkaart hebben. Het saldo op de WCP Spaarkaart is te besteden bij ongeveer vijftig winkels in Putten.

Anders dan eerdere jaren kan iemand nu ook zijn of haar eigen mantelzorger opgeven voor het compliment. Daarnaast is er nu een speciale waardering voor jonge mantelzorgers (in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar) waarbij het compliment is opgedeeld in een geldbedrag van 75 euro en een leuke activiteit.

Mantelzorg is en blijft onbetaalbaar! Het mantelzorgcompliment is dan ook geen financiële vergoeding, maar een waardering van de gemeente Putten. Mantelzorgers dienen dit compliment elk jaar opnieuw aan te vragen en er kan één compliment per mantelzorger worden uitgekeerd.