Mini Stoomdag bij Putter Stoomgemaal

Foto: Putter Stoomgemaal

De jaarlijkse mini stoomdag bij het Putter Stoomgemaal wordt vandaag (zaterdag 11 augustus) gehouden van 11.00 uur tot 16.00 uur.

De stoomketel is opgestookt en de machine laat het scheprad weer draaien. De installatie is nog zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat uit 1886 en de aanwezig stokers en machinist zullen bezoekers graag alles over de installatie vertellen en hun vragen beantwoorden. Een aantal liefhebbers stellen hun zelfgebouwde ministoom modellen ten toon, waarvan de meesten zullen werken. Dat zijn ware kunststukken. Teven zal er een werkende stoomtrein modelbaan van 8 bij 5 meter te bewonderen zijn.

Kinderen kunnen, als zij willen, de stokers helpen om kolen op het vuur gooien met een speciaal schepje en als zij dat goed doen krijgen zij een persoonlijk diploma als hulpstoker.

In de schuur staan nog meer modellen en machines opgesteld. Deze kan men rustig bekijken onder het genot van een kop koffie/thee of een glas limonade.

Het Putter Stoomgemaal is te vinden aan de Arlersteeg 32 in Putten (aan de oude zeedijk). Het Putter Stoomgemaal is gratis te bezoeken (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). Kijk voor meer informatie op de website www.putterstoomgemaal.nl.

Reacties

article
6479
Putter Stoomgemaal
De jaarlijkse mini stoomdag bij het Putter Stoomgemaal wordt vandaag (zaterdag 11 augustus) gehouden van
https://putten.nieuws.nl/nieuws/6479/mini-stoomdag-putter-stoomgemaal/
2018-08-11T11:45:19+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/274/2018/08/11114348/Putter-Stoomgemaal1.jpg
Arlersteeg 32, Hulpstoker, mini stoomdag, putten, Putter Stoomgemaal
Lokaal, Nieuws