CDA wil meer aandacht voor Gelders ei

Provinciehuis
Foto: Provincie Gelderland

De Statenfractie van het CDA in Gelderland wil weten wat Gedeputeerde Staten tot nu toe hebben gedaan om het Gelderse ei te promoten na de fipronil crisis.

In de zomer van 2017 is er in Nederland en dus ook in Gelderland fipronil in de eieren geconstateerd en dat heeft grote gevolgen gehad. Het ei werd door veel afnemers in binnen- en buitenland niet meer gekocht. Het Gelderse ei had moeilijke tijden. En nog. Er zijn nog steeds pluimveebedrijven die op slot zitten en geen eieren mogen afleveren waardoor verkoop niet mogelijk is. Het CDA heeft hier zorgen over. En ook de kippen bij diverse bedrijven zijn nog niet fipronil vrij.

In augustus 2017 heeft Gedeputeerde Staten op verzoek van het CDA aangegeven dat zij, om de sector te ondersteunen, werken aan een imago campagne om het Gelderse ei te promoten. Tijdens de commissie vergadering van 21 februari 2018 heeft het CDA navraag gedaan wat Gedeputeerde Staten al aan campagne heeft uitgezet of uitgevoerd. Er is gemeld dat Gedeputeerde Staten in de GrĂ¼ne Woche in Duitsland, afgelopen januari, aanwezig is geweest in de stand van het Rijk/Nederland. Het CDA wil weten of dit alles is en wil meer inzet om het ei te promoten. Statenlid Engelina van Steenbrugge heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Reacties

article
6448
Gelderse ei
De Statenfractie van het CDA in Gelderland wil weten wat Gedeputeerde Staten tot nu toe
https://putten.nieuws.nl/nieuws/6448/cda-wil-meer-aandacht-gelders-ei/
2018-08-07T16:26:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/274/2018/08/07162547/Bron-provincie-Gelderland.jpg
CDA Gelderland, Engelina van Steenbrugge, fipronil, Gedeputeerde staten, Gelders ei, putten
Nieuws, Regio