Piet Maasland genomineerd voor goede doelenfonds

Foto: Redactie

De Gouden Venus van Milo is een onderscheiding van het DELA goede doelenfonds voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking die iets goeds doet voor de Nederlandse samenleving.

Puttenaar Piet Maasland is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo. “Ik ben visueel gehandicapt, je mag ook zeggen blind. Aan mijn linkeroog heb ik loslating van het netvlies gehad en aan mijn rechteroog retinitis pigmentosa met kokervisus. Gelukkig ben ik in het bezit van een blindengeleidehond. Na een kleine terugval heb ik de kracht gekregen me te herpakken. Ik ben wel blind, maar niet zielig. Ik probeer mijn grenzen te verleggen.” Maasland heeft twee boekjes geschreven, omdat hij merkte dat bij de ziende medemens niet altijd bekend is hoe een blind persoon zich probeert te handhaven. In de boekjes is te lezen waar blinde mensen mee geconfronteerd worden.

Er kan op Piet Maasland gestemd worden. Voor de winnaar van de verkiezing is een prijs van 10.000 euro beschikbaar om in te zetten voor zijn of haar goede doel. “Mijn goede doel is KNGF geleidehonden, en dan specifiek voor de opleiding van geleidehonden voor blinden en slechtzienden”, legt Maasland uit. “Mag ik op uw steun rekenen. U zou mij, en het KNGF daar erg mee helpen. Iedereen kan kosteloos een stem uitbrengen via www.goudenvenusvanmilo.nl. Stemmers ontvangen dan een mail en kunnen daarmee hun stem bevestigen.