Nog kaarten beschikbaar voor muziektheatervoorstelling

Onder grote belangstelling ging de muziektheatervoorstelling ‘Van Klaagzang naar Hoop’ gisteren (vrijdag 29 juni) in premiere. Voor aanvang van de voorstelling was het behoorlijk druk bij de geimproviseerde kassa aan het begin van de herdenkingshof.

In het kader van het Gelders Erfgoedfestival 2018  heeft Theaterhuis Wild Zwijn een muziektheatervoorstelling gemaakt waarin de razzia en de gevolgen daarvan wordt verteld vanuit het perspectief van de vrouwen en de kinderen. De voorstelling start bij het monument ‘De Vrouw van Putten’ en daarna wordt het publiek meegenomen naar het schoolplein van basisschool De Korenbloem.

De voorstelling wordt uitgevoerd door volwassen én jeugdige toneelspelers uit Putten. Zij vertellen hoe hun leven verder ging na de razzia en hoe ze omgingen met het gemis en het verdriet, nadat hun mannen/vaders waren weggevoerd. Het leven ging door maar als één van de vrouwen, de rouwsluiers af wil doen en de slingers wil ophangen om de verjaardag van haar kind te vieren, gaat dat toch te ver…..

Deze indrukwekkende voorstelling laat ook de Syrische vrouw Nabiha vertellen welk lot haar heeft getroffen. Zo wordt verleden en heden dicht bij elkaar gebracht. Saxofoonorkest Saxus onder leiding van Menne Smallenbroek verzorgt de muzikale omlijsting van het stuk.

Voor vandaag (zaterdag 30 juni) staan er nog twee voorstellingen gepland en wel om 17.00 uur en om 20.00 uur. De kaartverkoop, bij de herdenkingshof, start ongeveer een kwartier voor de voorstelling. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Reacties

gallery
6202
‘Van Klaagzang naar Hoop’
Onder grote belangstelling ging de muziektheatervoorstelling ‘Van Klaagzang naar Hoop’ gisteren (vrijdag 29 juni) in
https://putten.nieuws.nl/nieuws/6202/nog-kaarten-beschikbaar-muziektheatervoorstelling/
2018-06-30T10:28:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/274/2018/06/30101951/26PNN18-Van-Klaagzang-naar-Hoop12.jpg
Gelders Erfgoedfestival, Muziektheatervoorstelling, putten, Theaterhuis Wild Zwijn, Van Klaagzang naar hoop
Lokaal, Nieuws