Bijeenkomsten voor werkzoekenden

Foto: Redactie

Vanaf mei biedt de Bibliotheek Noordwest Veluwe samen met Stichting Welzijn Putten werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten.

Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten kunnen belangstellenden ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op maandag 28 mei vindt van 09.30 uur tot 11.30 uur de eerste bijeenkomst plaats. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis.

Initiatiefneemster van de Walk&Talk bijeenkomsten, die landelijk op diverse plaatsen worden gehouden, is Debbie Heijne. Op het moment dat Debbie begin 2013 werkloos werd, merkte ze wat voor impact dat op haar had. “Ik schrok ervan hoe snel mijn wereld kleiner werd. Het kostte me veel moeite om positief te blijven. Maar met een uitkering moest ik juist zo positief mogelijk op zoek naar werk.” Sinds augustus 2013 is Debbie ondernemer en eigenaar van De Levende Sollicitatiegids.

Dat resulteerde in de start van Walk&Talk, laagdrempelige netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden waarbij veelvoorkomende onderwerpen rondom solliciteren in de huidige tijd worden besproken en waarbij ruimte is voor mensen om te netwerken. Een opzet waarvoor veel animo blijkt te zijn. Walk&Talk wordt op dit moment in meer dan 75 bibliotheken in Nederland georganiseerd.

De kracht van Walk&Talk bijeenkomsten is dat de deelnemer met andere werkzoekenden in gesprek kan gaan en op een laagdrempelige manier kan werken aan het opdoen van nieuwe kennis over het zoeken naar werk. Tijdens de Walk&Talk bijeenkomsten zal elke keer een ander onderwerp worden uitgelicht waarmee de werkzoekende zijn kennis op het vinden van werk kan vergroten. Daarnaast is de Walk&Talk dé plaats om op een informele manier te werken aan het vergroten van je netwerk als je werkzoekend bent.

De Walk&Talk bijeenkomsten starten op maandag 28 mei 2018 en vinden elke laatste maandag van de maand van 09.30 uur tot 11.30 uur plaats in de Bibliotheek Putten aan de Brinkstraat 56. Kijk voor meer informatie en contactpersonen op www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl of op www.swputten.nl

Reacties

article
5898
Walk and Talk
Vanaf mei biedt de Bibliotheek Noordwest Veluwe samen met Stichting Welzijn Putten werkzoekenden de mogelijkheid
https://putten.nieuws.nl/nieuws/5898/bijeenkomsten-voor-werkzoekenden/
2018-05-23T15:41:33+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/274/2018/05/23153927/21PNN18-WalkTalk.jpg
bibliotheek, Bijeenkomsten, putten, Stichting Welzijn Putten, Walk&Talk, Werkzoekenden
Lokaal, Nieuws