Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Jonker

Foto: Gemeente Putten

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Hervormde Vrouwenbond, die gistermiddag (dinsdag 15 mei) werd gehouden kreeg mevrouw Jonker een Koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) opgespeld door burgemeester Lambooij.

Mevrouw Jonker (61 jaar) ontving de onderscheiding voor haar jarenlange inzet op landelijk niveau voor onder andere de Hervormde Vrouwenbond, maar zij was ook van 1999 tot 2003 voorzitter van de vrouwenkring Tabitha in Nijkerk en van 2004 tot 2006 voorzitter van de vrouwenkring Bidt en Werkt in Baarn. En van 2004 tot 2008 zette ze zich in als bestuurslid van en vrijwilliger bij Voor Elkaar Vakantieweken, een organisatie gelieerd aan de Hervormde Vrouwenbond. Voor Elkaar Vakantieweken verzorgt vakantieweken voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en voor alleenstaanden. Mevrouw Jonker is vier jaar voorzitter van de commissie Alleengaanden geweest van deze organisatie. Onder haar leiderschap zijn er diverse ontwikkelingen in de commissie geweest, waardoor het werken van de commissies voor de vakantieweken meer uniform werd.

Op dit moment zet ze zich in als voorzitter in het landelijk bestuur van de Hervormde Vrouwenbond. Waar ze veel verschillenden taken op zich neemt. Tevens is Jonker lid (en om de drie jaar voorzitter) van het comité Vrouwenbonden op Gereformeerde Grondslag, een landelijk samenwerkingsverband, waarin vier christelijke vrouwenbonden zich beraden op verontrustende ontwikkelingen in ons lang om daarop zo mogelijk gezamenlijk te reageren.

Mevrouw Jonker nam tijdens de algemene ledenvergadering na veertien jaar afscheid als voorzitter van de Hervormde Vrouwenbond.