Wie wint de felbegeerde Tritonbeker?

Foto: Rick Vaarkamp

Naast de vele andere toernooien en activiteiten organiseert Zwem en Poloclub Triton dit jaar voor het eerst nog iets anders. Door middel van het schoolwaterpolotoernooi mogen teams vanuit verschillende scholen in Putten strijden om de felbegeerde Tritonbeker.

Op zaterdag 26 mei wordt een deel van het Bosbad gebruikt om dit toernooi te houden. In teams van vier met 1 teamleider spelen de kinderen wedstrijden van twee keer 3 minuten op een klein veld. Natuurlijk worden de regels een beetje aangepast, want waterpolo is al moeilijk genoeg. Zo mogen de kinderen met twee handen vangen en met een hand gooien.

“Het is een mooie manier om kinderen in Putten kennis te laten maken met waterpolo”, zegt initiatiefnemer Eelco Bakker. “Veel mensen zeggen dat waterpolo een gemene sport is. Ik zou het meer een tactische sport noemen. Je moet goed nadenken over welke keuzes je maakt tijdens het zwemmen. Naar wie gooi ik de bal? Waar zwem ik naar toe? Bij waterpolo gaat het natuurlijk om de doelpunten, maar doelpunten ontstaan alleen als er goed wordt samengewerkt.”

Op zaterdag 26 mei mogen de teams die zich hebben aangemeld in korte wedstrijdjes het waterpolo spel gaan spelen. Het zijn gemixte teams onderverdeeld in twee categorieën. Groep 5 en 6 strijden om een beker en groep 7 en 8 strijden om een beker. De initiatiefnemers, naast Bakker zijn Gerben van de Groep, David Kras en Ioannis Ignatiadis.

Het toernooi zal met de basisspelregels gespeeld worden. Er is een omroeper aanwezig en de wedstrijden worden geleid door echte scheidsrechters.
Op de scholen en via JongPutten wordt al volop reclame gemaakt voor dit toernooi. “We hopen dan ook op veel aanmeldingen.” Aanmelden kan door teamnaam met teamleider (volwassene) en spelers door te geven via de mail ([email protected]). Bij een aanmelding wordt de informatie over het toernooi met spelregels naar de teamleider gestuurd. Het toernooi zal tussen 13.00 uur en 15.00 uur plaatsvinden.

“We hopen om een sportief en gezellig toernooi. Welke school gaat er voor het eerst met de Tritonbeker vandoor?”

Reacties

article
5818
Schoolwaterpolotoernooi
Naast de vele andere toernooien en activiteiten organiseert Zwem en Poloclub Triton dit jaar voor
https://putten.nieuws.nl/nieuws/5818/wint-felbegeerde-tritonbeker/
2018-05-12T12:25:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/274/2018/05/12122002/19PNN18-Schoolwaterpolotoernooi.jpg
Eelco Bakker, putten, Waterpoloschooltoernooi, Zwem en Poloclub Triton
Nieuws, Sport