Bevrijdingsmarkt in het centrum

Foto: Eigen foto

Team Puttense dagen houdt morgen (zaterdag 5 mei) een bevrijdingsmarkt in het centrum van Putten.

Om 9.30 uur komen de lopers aan met het bevrijdingsvuur. Zij overhandigen dit aan de burgemeester op het Fontanusplein. Op het kerkplein staat een grote wervingstruck van defensie opgesteld. Defensie komt met een aantal manschappen naar Putten om iedereen te informeren en misschien jongeren te werven. Zij delen rugtasjes uit aan de jeugd.

Tussen 9.30 uur en 12.00 uur zijn er ongeveer vijfentwintig legervoertuigen van keep them rolling op het plein te bezichtigen. Om 12.00 uur vertrekken zij weer richting Barneveld.

De markt begint om 10.00 uur. “Deze keer hebben we hele leuke en bijzondere kramen naar Putten kunnen halen, zoals Surinaams eten, een theehuisje, heerlijke droge worst, Lisettes Taarten, riemen, tassen, dekbedovertrekken en nog veel meer. Voor de kinderen komt er een bijzondere draaimolen, zij kunnen rondjes draaien in theekopjes. De ponyclub staat ook in de straten met lieve pony’s waarop kinderen een ritje kunnen maken”, aldus Team Puttense Dagen.

In de Oude Kerk geeft Evert de Graaf rondleidingen. Hij vertelt belangstellenden alles over de bevrijding, die op 18 april, in Putten plaatsvond.

De markt duurt tot 17.00 uur.