Twee minuten van stilte en bezinning

De Nationale Herdenking in Putten vond ook dit jaar onder grote belangstelling plaats bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Engweg/Molenstraat.

Traditiegetrouw begon de herdenking met een stille tocht onder begeleiding van een omfloerste trom door een muzikant van fanfarecorps Excelsior. De stoet vertrok vanaf het gemeentehuis en liep door de straten van Putten om te eindigen bij de oude ingang van de begraafplaats. Ook daar stonden al velen te wachten om de plechtigheid bij te wonen. Nadat Excelsior een aantal minuten voor acht uur twee coupletten van een koraal had gespeeld werden er twee minuten van stilte en bezinning gehouden, een trompetsignaal gaf het begin en einde van de twee minuten aan.

Na de twee minuten stilte legde burgemeester Lambooij samen met zijn echtgenote een krans namens het gemeentebestuur. Thijmen Vosselman en Anouk Meernik van Basisschool Bij de Bron mochten een krans leggen namens de Puttense scholen. De Stichting Oktober ‘44 en een delegatie van loopgroep De Samenloop legden ook een krans. De loopgroep vertrok na de herdenking richting Wageningen om daar het bevrijdingsvuur op te halen. Morgen hoopt de loopgroep om 9.30 uur het vuur te overhandigen aan burgemeester Lambooij.

De plechtigheid bij het monument eindigde met het spelen en zingen van het Wilhelmus en na afloop van de plechtigheid speelde Excelsior nog enkele koralen en werden de omstanders in de gelegenheid gesteld hun bloemen bij het monument te leggen.

Reacties

gallery
5749
Nationale Herdenking
De Nationale Herdenking in Putten vond ook dit jaar onder grote belangstelling plaats bij het
https://putten.nieuws.nl/nieuws/5749/twee-minuten-stilte-en-bezinning/
2018-05-04T23:15:13+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/274/2018/05/04230034/18PNN18-dodenherdenking1.jpg
4 mei, Anouk Meernik, Fanfarecorps Excelsior, Nationale herdenking, putten, Thijmen Vosselman
Lokaal, Nieuws