Nationale vogelweek in polder Arkemheen

Foto: Elly van Geest

De Nationale Vogelweek wordt gehouden van 12 tot en met 21 mei. In heel Nederland worden er vogelactiviteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn te vinden op de website www.vogelweek.nl.

Ook in polder Arkemheen, het vogelparadijs, zijn er vogelactiviteiten. Natuurlijk kunnen belangstellenden ook zelf met de verrekijker op pad op zoek naar de blauwborst, tureluur, zeearend of kleine karekiet.

Voor scootmobiels is er op dinsdag 15 mei een vogelexcursie. Vertrek vanaf de bibliotheek om 14.00 uur. Graag opgeven via telefoonnummer 06-23196934. Een vogelgids fietst mee. Verrekijkers zijn te leen. De andere twee vogelexcursies zijn al volgeboekt.

Langs de rietkraag bij het stoomgemaal Arkemheen is Nels vogelparade ‘100 procent Arkemheen’. Alle dertig vogels zijn door de moeder van polder Arkemheen, Nel Bekema, gefotografeerd.

Nel is bijna iedere dag wel even in haar polder te zien op zoek naar vogels. Bij alle dertig goed ontvangen deelnemers een presentje tijdens de openingstijden van het gemaal. Daar zijn ook de goede antwoorden te vinden. Kijk voor meer informatie over de openingstijden op www.stoomgemaal-arkemheen.nl.