Feestelijke DrinkWaterWeken voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Foto: Eigen foto

Van 14 tot en met 25 mei zijn het de Drinkwaterweken bij de Puttense kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en BSO’s. Twee bijzondere weken waarin er wordt samengewerkt om het drinken van water te stimuleren en zoete drankjes te laten staan.

Kinderopvang Kiekeboe, Kindcentrum, Kukelekú, peuterspeelzaal het Zwaluwennest en BSO de Regenboog besteden gezamenlijk extra aandacht aan het drinken van water. Water is lekker om te drinken, bevat geen calorieën, is puur natuur en is overal gratis verkrijgbaar. Het drinken van water is een goed alternatief voor zoete drankjes die vaak veel suiker bevatten en kunnen leiden tot overgewicht en tandbederf.

“Al jong wennen aan water drinken en gezonde tussendoortjes is belangrijk”, aldus Arianne Stoffer van het Zwaluwennest. “Wij willen ouders motiveren om te kiezen voor water als gezond alternatief voor zoete drankjes, zoals siroop en diksap”. Frieda Esveld van Kukelekú kan beamen dat aandacht voor DrinkWater belangrijk is én blijft. “Ons dagelijks aanbod bestaat al veel uit water en lauwe thee voor de kinderen, ook zorgen we voor een duurzame implementatie door het thema water op te nemen in ons beleid en regelgeving.”

Gedurende de twee weken komt er elke dag een andere water-activiteit aan bod. “We gaan educatief, creatief en sportief aan de slag met water”, aldus Ryan van Beek van Kinderopvang Kiekeboe. “Met elkaar hebben we tien activiteiten bedacht variërend van het maken van fruitwater tot het zingen van een DrinkWater-lied.” Ook de ouders worden betrokken. “Alle ouders ontvangen van ons een informatiebrief met daarom de uitleg over het programma én een DrinkWater kaart om ook thuis aan de slag te gaan met het drinken van water”, vertelt Naomi Doppenberg van het Kindcentrum.

Door de handen in één te slaan worden met de DrinkWater campagne maar liefst tien locaties en dertig groepen bereikt. Daniëlle Achterstraat van JongPutten is tevreden over het bereik. “We zijn erg blij met deze samenwerking, op deze manier bereikt het DrinkWater thema in een korte tijd honderden kinderen én hun ouders.”