Start hoogseizoen op Strand Nulde, Strand Horst, Zeumeren en Zandenplas

Foto: Eigen foto

Het hoogseizoen op de Veluwse recreatiegebieden van Leisurelands: Strand Horst, Strand Nulde, Zandenplas en Zeumeren gaat op dinsdag 1 mei officieel van start. Er is hard gewerkt om de recreatiegebieden gereed te krijgen voor het hoogseizoen dat loopt tot 1 oktober.

Op Zeumeren, Strand Nulde en Zandenplas zijn veel speeltoestellen voor kinderen. Of liefhebbers kunnen er lekker zonnen. Ook een verkoelende duik op een warme dag behoort tot de mogelijkheden. LoungeSport Paviljoen Zeumeren heeft een groot terras aan het water en de locatie biedt diverse golfactiviteiten: shortgolf, midgetgolf of footgolf. De watersporter kan zijn hart ophalen bij Waterski Zeumeren om te (leren) waterskiƫn en te wakeboarden, en op Strand Horst-Noord zijn surf- en kitesurflessen te volgen bij Telstar Surfclub. Verder vinden er gedurende het seizoen meerdere evenementen plaats op de gebieden. Op Strand Nulde vindt van 28 april tot en met 1 mei Soul Survivor plaats en op 13 en 14 juli Beachpull (tractorpulling). Op Zeumeren zijn twee nieuwe evenementen: Gelderpop op 7 juli en Zeumeren Moddert op 30 juni. Op 20 april trapt het Mega Piraten Festijn het festivalseizoen af op Zeumeren.

De parkeertarieven zijn ongewijzigd. In het hoogseizoen (van 1 mei tot 1 oktober) 5.00 euro voor voertuigen tot zes meter en 10.00 euro voor lange voertuigen van 6 tot 15 meter. In het laagseizoen (van 1 oktober tot 1 mei) is het tarief 3.00 euro voor voertuigen tot zes meter en 6.00 euro voor voertuigen van 6 tot 15 meter.

Op Strand Horst-Noord en Surfoever Hoge Bijssel blijven de huidige tarieven van 5.00 euro per voertuig tot 6 meter en 10.00 euro per voertuig van 6 tot 15 meter ongewijzigd. Deze tarieven gelden het hele jaar door.

Voor frequente bezoekers is een parkeerjaarkaart de overweging waard. De parkeerpas is geldig op 18 recreatiegebieden van Leisurelands. Tot 1 mei aanstaande profiteert men nog van de voorverkoopactie. De parkeerpas kost dan slechts 39.50 euro via de website. Via www.leisurelands.nl is deze te koop.

Tijdens het hoogseizoen zijn honden niet toegestaan op de recreatiegebieden van Leisurelands. Vanaf 1 oktober zijn honden weer van harte welkom.

Kijk voor meer informatie over Leisurelands op www.leisurelands.nl.