De Tien Malen dit weekend extra lang open met extra activiteiten voor kinderen

Foto: Redactie

In de Nationaal Museumweek besteedt ook museum De Tien Malen morgen (zaterdag 14 april) hier extra aandacht aan.

Het museum gaat eerder open en is toegankelijk van 10.30 uur tot 16.30 uur. Er zijn veel activiteiten voor kinderen en de bezoekers krijgen een reductie op de entreeprijs, de toegangsprijs is morgen 1,00 euro voor volwassenen. Kinderen tot en met 11 jaar, PHG deelnemers en Museumkaarthouders mogen gratis een kijkje komen nemen.

De tijdelijke expositie in het museum gaat dit jaar over bijen. Bezoekers kunnen bijen zien via een observatie kast. En er is veel informatie te krijgen, zoals over het verschil van een hommel, een solitaire bij, stuifmeel en nectar, de imker en de honing en nog veel meer. Daarnaast is er veel te zien, waaronder schilderijen en een prachtige collectie met honingpotten van de familie Jansen uit Garderen. De vrijwilligers van het museum hopen dat bezoekers zich, na een bezoek aan het museum, meer verantwoordelijk voelen voor het wel en wee van de bij. Dat is hard nodig en dat willen de vrijwilligers graag duidelijk maken.

Het Historisch Museum De Tien Malen geeft een beeld weer van het steentijdperk tot aan de jaren vijftig van de vorige eeuw. De geschiedenis van het dorp komt tot leven met landkaarten, foto’s, tekeningen en op schaal gemaakte kijkkasten van bijvoorbeeld een boerderij en grafheuvel. Een grote verzameling ambachtelijke – en agrarische gereedschappen en werktuigen maken het plaatje compleet. Een kleine schoolklas die ingericht is met diverse attributen uit de schoolperiode van de vorige eeuw. Dit jaar is de vaste collectie uitgebreid met een echte kleermakershoek, gerealiseerd met attributen uit Puttens historie.

Historisch Museum De Tien Malen is gevestigd aan de Garderenseweg 97 in Putten.