Eerst stemmen en dan… voor de uitslagen naar de verkiezingsavond

Foto: Redactie

Vandaag (woensdag 21 maart) worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Om 7.30 uur openden alle dertien stembureaus hun deuren. Alle stemgerechtigden kunnen bij ieder willekeurig stembureau hun stem uitbrengen.

Neem hiervoor wel uw stempas(sen) en een legitimatiebewijs mee. Naast het uitbrengen van een stem voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt ook gevraagd te stemmen voor het raadgevend referendum.

Met een ja of een nee kunnen kiezers laten weten hoe ze over de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten denken. Als een meerderheid tegen deze wet is en de opkomst is minstens dertig procent dan gaan de regering en het parlement deze wet opnieuw bekijken en eventuele veranderingen aanbrengen. De stembureaus zijn open tot vanavond 21.00 uur.

Benieuwd naar de uitslag? Er wordt vanavond een verkiezingsavond in het gemeentehuis gehouden. Vanaf 21.30 uur kunnen belangstellenden hier terecht. De voorlopige uitslagen worden op partijniveau en per stembureau bekendgemaakt. Deze uitslagen zijn te volgen op een groot scherm. Omdat de uitgebrachte stemmen van alle stembureaus handmatig geteld worden, is het onduidelijk hoe laat de voorlopige uitslag bekend zal zijn.