Zorggroep ervaart dat grens is bereikt

Foto: Redactie

Regiomanagers van de Zorggroep Noordwest-Veluwe, Ina Nieland, Hessel Lodder en Ard Kleijer, roepen de kiezers op om te stemmen op partijen die inzetten op goede ouderenzorg.

Hiervoor stuurden zij een brief waarin te lezen stond. “Woensdag 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. U en wij bepalen dan wie ons gaat vertegenwoordigen in het gemeentebestuur. Sinds 2015 hebben de gemeenten een zware verantwoordelijkheid als het gaat om zorg aan ouderen. Voor het hulp bij het huishouden, begeleiding en zorg thuis, dagbesteding en mantelzorgondersteuning (vanuit de WMO) moet u in eerste instantie bij uw gemeente zijn. Uw stem is dan ook mede bepalend voor hoe de zorg in uw gemeente wordt georganiseerd.”

“Zorggroep Noordwest-Veluwe levert hulp bij het huishouden. begeleiding en zorg thuis, dagbesteding en mantelzorgondersteuning aan bijna 900 ouderen. Werk dat wij al jaren met hart en ziel doen. Maar ook werk waarbij de tarieven momenteel niet toereikend zijn en waar de Zorggroep momenteel geld op toe moet leggen. Dit betekent dat de continuiteit van zorg en begeleiding aan ruim 900 ouderen in gevaar komt en dat willen wij als Zorggroep niet.”

“Als organisatie kijken wij voortdurend kritisch naar ons werk en proberen wij onze zorg zo goed mogelijk tegen de laagste kosten te organiseren. Wij ervaren echter in toenemende mate dat de grens bereikt is. De rek is er uit.”

“Wij doen een dringend beroep op alle raadsleden en wethouders om met ons in gesprek te gaan over een reeele prijs voor onze zorg en begeleiding aan ouderen thuis. Een tarief waarmee wij de kwaliteit van zorg kunnen leveren die wij minimaal vereist vinden om te kunnen blijven spreken van verantwoorde zorg.”

“U kunt helpen door uw stem uit te brengen op die partij(en) die met woord en daad staan voor kwalitatief goede ouderenzorg dichtbij huis.”