Lambooij spreekt zijn waardering uit voor de Puttense brandweerlieden

Foto: FotoKS

Tijdens de jaarvergadering van de Puttense brandweer, die afgelopen vrijdag werd gehouden, werden er diploma’s uitgereikt aan de brandweer vrijwilligers.

Niet alleen de leden van de brandweer waren aanwezig maar ook veel oud-leden, burgemeester Lambooij, Jeroen Wisselink (afdelingshoofd Crisisbeheersing en Risicobeheersing Veluwe) en Gerrit van der Heide (teamleider Incidenten Bestrijding Veluwe) waren naar de jaarvergadering gekomen. Na het openingswoord van post-commandant Gert Knoppersen was het aan burgemeester Lambooij om de brandweerlieden toe te spreken en te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. Vol trots sprak hij zijn waardering uit voor de Puttense brandweerlieden.

Na zijn toespraak vroeg de burgemeester Kees Koetsier naar voren om hem de medaille op te spelden voor 25 jaar trouwe dienst bij de brandweer. Kees, een vrolijke enthousiasteling, die in al die jaren bijna alle functies heeft uitgevoerd, begon in 1992 bij de brandweer. Hij heeft de afgelopen 25 jaar veel betekend voor de Puttense gemeenschap. Het afgelopen jaar behaalde hij zijn instructeurs diploma en zet zich nu in voor, onder andere, de begeleiding van aspirant brandweerlieden. De wens werd uitgesproken nog vele jaren van zijn kwaliteiten gebruik te mogen maken.

Na deze ceremonie reikte de burgemeester aan drie brandweermannen het diploma bevelvoerder uit. Richard van Duinen, Jan van Oosterom en Jan Jaap Stoffer hebben de afgelopen drie jaar, in hun vrije tijd, hard gestudeerd om dit diploma te behalen. Een enorme prestatie. De Puttense brandweer is blij zoveel ‘knowhow’ in huis te hebben.