‘CDA’ers nemen verantwoordelijkheid voor de samenleving’

Foto: Redactie

Volgende week woensdag (21 maart) worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In aanloop naar deze verkiezingen leggen de lijsttrekkers de komende dagen uit wat volgens hen nodig is voor Putten. Vandaag vertelt Reinie van Schoor-Van den Brink (58), lijsttrekker van het CDA, wat haar partij belangrijk vindt voor Putten en haar inwoners.

Van Schoor heeft van 1990 tot 2002 in de gemeenteraad van Putten gezeten en van 2003 tot 2011 in de provinciale staten. Ze heeft daar veel ervaring opgedaan en het politieke werk trekt haar enorm aan. “Het is fijn om met burgers en de samenleving bezig te zijn. Ik wil niet alleen maar stukken lezen en ambtelijke voorstellen goedkeuren, maar ook kijken wat het doet voor burgers en de samenleving. De wijze hoe wij met onderwerpen omgaan zal onderscheidend zijn, we willen het vertrouwen van de burgers terug winnen en hen serieus nemen.”

“Het CDA is een christelijke volkspartij en wij willen ons vanuit de christelijke waarden inzetten voor de samenleving. We zetten de burger centraal. Voor het CDA is de zorg voor ouderen en jeugd belangrijk. Mensen die zorg nodig hebben moeten deze zorg ook daadwerkelijk krijgen. En het geld dat voor de zorg bestemd is moet ook daadwerkelijk aan de zorg worden besteed. Maar ook essentieel is dat de burger zelf verantwoordelijk neemt en zelfstandig blijft. De burger regelt, indien mogelijk, zijn eigen zaken. Wij zijn voor een  terugtredende overheid, dus geen overmatige overheidsbemoeienis”, aldus Van Schoor. “Werkgelegenheid is van groot belang en we zullen dan ook alles doen om werkgelegenheid te bevorderen. Daar hebben we het MKB en ondernemers voor nodig, we willen dan ook voorzieningen treffen en ondernemers en winkeliers vanuit de overheid stimuleren en faciliteren om hun onderneming succesvol te laten zijn. Verder vindt het CDA het belangrijk om extra woningbouw te plegen voor burger, zodat jong en oud hier met plezier wonen.”

In het kader van duurzaamheid vindt het CDA rentmeesterschap een belangrijk punt. Hiervoor wil de partij het energie verbruik omzetten naar duurzame energie. “We verschuilen ons niet achter regels of de provinciale overheid. CDA’ers nemen graag verantwoordelijkheid voor de samenleving.”