Handen uit de mouwen tijdens NL Doet bij Elim en De Schauw

Foto: Eigen foto

Het Oranje Fonds hield op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NL Doet. De grootste vrijwilligersactie van Nederland.

NL Doet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook bij Elim en De Schauw werden de handen uit de mouwen gestoken.

In Elim hebben vier vrijwilligers op de afdeling Krachtighuizen een aantal muren in de keuken opgeknapt door deze te voorzien van een likje verf. Ondertussen werden bij De Schauw twee terrassen van de afdelingen Amalia en Ariane klaar voor het voorjaar gemaakt. Jongeren van Groevenbeek maakten samen met vrijwilligers van De Schauw en vrijwilligers van NL Doet drie bloembakken en een moestuinbak op poten. Zestig violen zijn er in de bakken gezet en veel zakken grond en hydrokorrels werden verwerkt. Iedereen heeft keihard gewerkt. Aan het einde van de dag was er geen korrel zand en geen snipper hout meer over.

Dit alles werd mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van het Oranjefonds en de belangeloze inzet van alle vrijwilligers. Elim en De Schauw zijn onderdeel van de Zorggroep Noordwest-Veluwe. De Zorggroep wil de best mogelijke zorg geven en bijdragen aan het welzijn van kwetsbare ouderen. Dat kunnen ze niet alleen. Daarvoor zijn vrijwilligers hard nodig.