Zwemmen voor mensen die kanker hebben (gehad)

Foto: Stichting 'De Maretak Veluwe'

Zwemmen is goed voor lijf en leden. En dat geldt zeker voor mensen die lichamelijk veel ingeleverd hebben vanwege intensieve behandelingen.

Elke donderdagmorgen wordt er in drie zwembaden in de regio Noord West Veluwe aquafitlessen gegeven voor mensen met kanker en betrokkenen. Onder leiding van een deskundige zweminstructeur, worden er oefeningen gedaan in het warme water. Goed voor de spieren en de conditie. Bovendien geeft het weer zelfvertrouwen. Voor of na het aquasporten drinkt men ook regelmatig koffie met elkaar.

Is het zwaar? De oefeningen doet u mee zover u kunt. En er wordt in het bad en bij de koffie ook veel plezier gemaakt en gelachen.

Wilt u een keer meedoen? U bent welkom elke donderdag in de ‘Sypel’ in Harderwijk van 10.15 uur tot 11.15 uur (contactpersoon Frans Molemaker 06-10128963), in ‘Calluna’ in Ermelo van 11.00 uur tot 11.45 uur (contactpersoon Marian Venus 0341- 554785) en in ‘De Brake’ in Nunspeet van 8.45 uur tot 9.45 uur (telefoonnummer zwembad: 0341-256954)

Deze activiteiten worden, in samenwerking met de zwembaden, gecoördineerd vanuit de Stichting de Maretak Veluwe, een stichting voor mensen met kanker en hun naasten. Kijk voor meer informatie op de website van de stichting www.demaretakveluwe.nl.