Complimenten voor inbreng inwonersgroepen Lelystad airport

Provinciehuis
Provinciehuis
Foto: Provincie Gelderland

Het CDA is blij met de wijzigingen die hebben plaatsgevonden in de vliegroutes waardoor Gelderland minder belast zal worden.

“Tevens is het goed te horen dat de minister de zorgen vanuit Gelderland serieus heeft genomen en zorgvuldigheid boven snelheid verkiest. De minister heeft besloten de opening van Lelystad airport naar 2020 op te schuiven. Zij zal zich nu eerst gaan buigen over de uitkomsten van het onderzoek. Voor het CDA is het belangrijk dat er duidelijkheid komt wat betreft grenzen met betrekking tot vluchtaantallen. Dat geeft helderheid en zekerheid voor de inwoners van Gelderland”, meent de CDA Statenfractie.

De CDA Statenfractie wil daarnaast de verschillende inwonersgroepen rondom vliegveld Lelystad complimenteren met hun bijdrage aan de ontwikkelingen tot nu toe en is zeer te spreken over hun constructieve wijze en handelen. Hun manier van meedenken over de manier waarop we de overlast voor de inwoners van Gelderland kunnen beperken wordt als zeer waardevol ervaren. CDA wil de komende tijd met inwoners en actiegroepen in gesprek blijven. Ook de gesprekken met gemeenten op de Veluwe, en de inzet van lokale fracties worden door het CDA zeer gewaardeerd.