Literaire avond met Connie Palmen

Foto: Annaleen Louwes

Bibliotheek Noordwest Veluwe houdt in samenwerking met Theater Stroud, op donderdag 8 maart, een literaire avond met Connie Palmen.

Romancier en filosoof Connie Palmen behoort tot de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. Connie Palmen is winnaar van de AKO en Libris Literatuurprijs en Boekenweekessayist 2017. Zij debuteerde in 1991 met De wetten, wat bekroond werd met het Gouden Ezelsoor en daarmee was haar naam gevestigd. In de kwarteeuw daarna volgden nog diverse grote titels, zoals De vriendschap (AKO Literatuurprijs), de autobiografische roman I.M., Geheel de uwe, Lucifer en Logboek van een onbarmhartig jaar. In 2016 ontving ze de Libris Literatuurprijs voor Jij zegt het, een aangrijpend boek over liefde en dood. In de romans van Connie Palmen staat het thema identiteit vaak centraal: hoe we betekenis en persoonlijk geluk krijgen door de relaties met anderen en door de verhalen van de mensen om ons heen.

Naast romans waarmee ze in binnen- en buitenland veel lezers bereikt, schrijft Connie Palmen korte verhalen, essays, toespraken en lofzangen. Een groot aantal daarvan zijn gebundeld in Het drama van de afhankelijkheid (2017). Het is een unieke verzameling beschouwend werk geworden over de kunst van de roman, het geluk van eenzaamheid en de gevaren van roem. In 2017 schreef Connie Palmen het Boekenweekessay getiteld De zonde van de vrouw. Literatuurkenner en presentator Johan Hijnberg gaat deze avond in gesprek met deze succesvolle schrijfster.

De literaire avond met Conny Palmen op 8 maart in Theater Stroud begint om 20:00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.theaterstroud.nl, ’s avonds aan de kassa van het theater of te koop in bibliotheek Putten. Entree voor leden van de bibliotheek is 16 euro per kaartje en voor niet-leden 18 euro. Boeken van Connie Palmen zijn verkrijgbaar en kunnen worden gesigneerd aan de boekentafel van Bruna Putten.

Deze literaire avond wordt georganiseerd in het kader van de Boekenweek 2018. De Boekenweek 2018 vindt plaats van zaterdag 10 maart tot en met zondag 18 maart 2018 en heeft als thema Natuur. Het Boekenweekgeschenk, verkrijgbaar in de boekhandel, is getiteld Gezien de feiten en geschreven door Griet Op de Beeck. Het Boekenweekessay Natuurlijk is aan de hand van auteur, politicus en natuurkundige Jan Terlouw.