Naar een duurzame koppositie

Provinciehuis
Provinciehuis
Foto: Bron-provincie-Gelderland

In Gelderland worden grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Toch staan we pas aan het begin van een enorme opgave.

Hoe kijken topbestuurders Ed Nijpels en Ingrid Thijssen (Alliander) aan tegen de huidige ontwikkelingen? Doet het bedrijfsleven voldoende aan duurzaamheid of mag er nog een tandje bij? Wat kunnen lokale en provinciale overheden doen om de energietransitie te versnellen? Wat moet er in de coalitieakkoorden worden opgenomen?

Op maandag 5 februari houdt het CDA Gelderland een discussieavond over duurzaamheid bij het bedrijfsleven en de overheden. Naast inleidingen van Ed Nijpels en Ingrid Thijssen worden er een aantal pittige stellingen geponeerd. Ook worden Didi Dorrestijn-Taal (wethouder Gemeente Barneveld) en Jan Jacob van Dijk (gedeputeerde Provincie Gelderland) aan de tand gevoeld door Remco de Boer, communicatie-adviseur, onderzoeker en publicist bij onder andere Energeia Energienieuws en BNR Nieuwsradio.

Wat kunnen gemeenten en provincies doen om de energietransitie te versnellen. Er is veel ruimte voor discussie met de aanwezigen. De avond wordt geleid door Remco de Boer.

Geïnteresseerde ondernemers, inwoners, bestuurders en volksvertegenwoordigers zijn van harte welkom bij deze interactieve bijeenkomst op maandag 5 februari 2018. De bijeenkomst begint om 19.30, inloop vanaf 19.00 bij de Apeldoornse Bierbrouwerij De Vlijt, Vlijtseweg 114 in Apeldoorn.