Aanpassingen aan Roosendaalseweg

Foto: Redactie

De gemeente is voornemens toch nog enkele aanpassingen te doen aan de in 2016 gereconstrueerde Roosendaalseweg. Zo wordt er gedacht over het verbreden van de parkeerplaatsen en het vergroten van de veiligheid voor de fietsers en voetgangers op de oversteekplaats ter hoogte van de Groene Scheg.

Wethouder Koekkoek heeft de bewoners van de Roosendaalseweg een brief geschreven waarin wordt aangegeven dat de gemeente na de reconstructie niet alleen maar positieve reacties over de inrichting van de Roosendaalseweg heeft ontvangen, maar ook meldingen over (te) smalle parkeerplaatsen en kapotte autospiegels. Daarnaast is duidelijk geworden dat er zorgen zijn over de verkeersveiligheid van de fiets-/voetgangersoversteekplaats ter hoogte van de Groene Scheg. Voor beide onderdelen wil de gemeente kijken of ze deze alsnog kunnen verbeteren.

Volgens de wethouder is de Roosendaalseweg in overeenstemming gebracht met het regiem van een erftoegangsweg en de geldende maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De rijbaan is versmald en de fietssuggestiestroken zijn verwijderd. De hierdoor ontstane wegbreedte van vijf meter is voldoende voor twee personenauto’s om elkaar te passeren. De breedte van de parkeerplaatsen is twee meter en daarmee ook voldoende voor het parkeren van personenauto’s.

Om te kijken in hoeverre een verbreding van de parkeerplaatsen invloed heeft op de snelheid van het verkeer, heeft de gemeente ter hoogte van de Groene Scheg als proef een aantal parkeerplaatsen 30 centimeter breder laten maken. Begin 2018 wordt op deze locatie de snelheid van het verkeer gemeten en de resultaten hiervan worden vergeleken met eerdere metingen.

Bewoners die het hiermee eens zijn hoeven niets te doen en bewoners die tegen het verbreden van de parkeerplaatsen zijn wordt gevraagd een mail, met vermelding van naam, adres en telefoonnummer, te sturen naar [email protected].

Naast een eventuele verbreding van de parkeerplaatsen wil de gemeente ook bekijken of ze de fiets- en voetgangersoversteekplaats ter hoogte van de Groene Scheg veiliger kunnen maken. Hierbij wordt vooral gedacht aan het verbeteren van de zichtbaarheid van de fietsers en voetgangers en de duidelijkheid van de voorrangssituatie. Maar misschien zijn er nog andere mogelijkheden. Bewoners die hier ideeën over hebben worden gevraagd ook een mail of brief naar de gemeente te sturen.