Nieuwe opzet voor de begeleiding van statushouders

Foto: Archief

De gemeente Putten start vanaf 1 januari 2018 met een nieuwe opzet voor de begeleiding van statushouders. Deze opzet is een tijdelijke oplossing voor 1 à 1,5 jaar.

De rekenkamercommissie onderzoekt momenteel namelijk de begeleiding van statushouders in Putten. Daarnaast worden er door het nieuwe regeerakkoord wijzigingen verwacht in de landelijke wetgeving rond de opvang van statushouders.

De gemeente heeft een nieuwe coördinator aangenomen in de persoon van Hannie Maaskant. Zij heeft een achtergrond in het bankwezen, de zorg en dienstverlening. Ook heeft zij veel ervaring met vrijwilligerswerk opgedaan. Hannie zal de vrijwilligers begeleiden die de statushouders ondersteunen.

Voor de statushouders die komend jaar in Putten worden geplaatst, zoekt de gemeente nog vrijwilligers die deze mensen kunnen begeleiden om hun weg te vinden binnen Putten. De werving van deze vrijwilligers gaat via de Stichting Welzijn Putten. Inwoners van Putten die iets willen betekenen voor statushouders die in Putten worden geplaatst, kunnen contact opnemen met Simone van Ee van Stichting Welzijn Putten, telefoonnummer (0341) 357 078, e-mail: [email protected].

De begeleiding bij de financiële administratie van statushouders wordt uitgevoerd door vrijwilligers van Humanitas. De gemeente gaat de taken rond re-integratie van statushouders weer zelf uitvoeren via de consulenten van de afdeling Samenleving.