Verrassende activiteiten tijdens het Winterfeest in het centrum

Foto: Eigen foto

Winkelcentrum Putten wordt zaterdag 16 december van 14.00 uur tot 21.00 uur omgetoverd tot een sfeervol winters decor. Met een sfeervolle schaatsbaan, kerstmarkt, live muziek, verrassende kinderactiviteiten en lekker eten heeft het Winterfeest voor ieder wat wils.

WCP (Winkelcentrum Putten), VVV Putten en het WCP-Activiteitenteam zetten de komende dagen de laatste puntjes op de ‘i’ en dan kan iedereen genieten van een verrassend Winterfeest programma. Dit jaar kan er ook geschaatst worden, dus kom gerust een pirouetje draaien op de verlichte schaatsbaan. Schaatsen zijn gratis te leen.
Ook is er ijssculpturen carven waarbij kunstenaars ijsblokken bewerken tot prachtige kunstwerken en strijden om de felbegeerde wisselbeker. Kinderen die willen ervaren hoe het is om een ijssculptuur te maken kunnen dit zelf onder deskundige begeleiding uitproberen.

Nieuw dit jaar is het kunst en muzikale programma. Maar liefst vijf koren en nog een aantal muzikale groepen en bandjes zullen optredens verzorgen. Zo zal het gemengde Zuiderkoor ‘s middags tijdens de openstelling van de historische Oude Kerk een inloop concert geven en kun je ‘s avonds hét kerstverhaal beleven tijdens een mini-kerstconcert. Speciaal voor het Winterfeest zal het oude postkantoor opengesteld worden voor een kunst expositie met onder andere schilderijen van Frits de Groot en Jan-Albert Ernsten. Tijdens de expositie wisselen sfeervolle muziek en artiesten waaronder het Veluws jeugd ensemble, Kleinkoor Pavane, Vocalgroup 5Hoog en Interchurch elkaar af.

Naast al deze optredens komen bezoekers in het centrum op diverse plekken nog veel meer live muzikanten tegen. Zo kunnen ouders relaxed toe kijken naar hun kind op de schaatsbaan tijdens het muzikale optreden van Matt Blue of genieten van Shantykoor de Kajuitzangers en Micheal Gray. Als vanouds zullen de Glazenhuislopers feestelijk onthaald worden en zal er weer een kerstmarkt zijn waar kerst- en winterproducten te koop zijn en leuke activiteiten plaatsvinden. Ook aan de inwendige mens is gedacht en zijn er vers bereide wintergerechten, oliebollen, poffertjes en natuurlijk warme chocolademelk te verkrijgen.

Voor de kinderen belooft het een feestje te worden, want het Winterfeest staat bol met gratis kinderactiviteiten zoals een Disneyparade, Schaatsbaan, een ballonnen-glow-optocht en het sprookjesachtige Winterwonderland plein van KindCentrum Putten waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, knutselen, marshmallows smelten bij het kampvuur én Olaf & Elsa en dit jaar vele andere Disneyfiguren, kunnen ontmoeten. De Eyecatcher op het kinderplein is de reusachtige SnowGlobe waar liefhebbers een mooi familiekiekje kunt maken.
KindCentrum Putten heeft naast Olaf en Elsa ook Anna, Bella, Assepoester, Sneeuwwitje, Mickey & Minnie Mouse uitgenodigd. Ook Bartje rijdt mee in de parade, het inmiddels bekende paardje van de Dierenkliniek Achterstraat.

Om 14:30 uur en 18:30 uur zijn ze te bewonderen tijdens de Disneyparade in het centrum van Putten. Tijdens de tweede Disneyparade kunnen alle kinderen aansluiten met de Ballonnen-Glow-optocht (voorheen lampionnenoptocht) vanaf het Kinderplein.

Zie voor uitgebreide informatie en het programma: www.winkelcentrumputten.nl