SGP gaat de boer op, wie gaat er mee?

Foto: SGP Putten

“Boer en politiek: hoe dichten we de kloof”, vraagt de SGP zich af. Het botert niet zo tussen de boer en de politiek. Het vertrouwen van de boeren in de politiek is minimaal.

Bestuurders die elke dag nieuwe regels bedenken, procedures die maanden en maanden duren en politici die geen idee hebben hoe het er op het boerenerf aan toe gaat.
En andersom: die paar boeren die er nog zijn, zijn helemaal niet interessant voor de politiek. Hoe dichten we de kloof? De SGP gaat een poging doen.

Op zaterdagmorgen 9 december gaat de fractie in gesprek met boerenorganisatie LTO-Gelderse Vallei. Bestuurslid Aalt van Kempen licht de wensen voor de komende jaren toe. De fractieleden van de SGP verdiepen zich hierin, omdat ze bezig zijn met het maken van het verkiezingsprogramma. Naast de discussie vertelt boer en raadslid Jan van den Brink over de kansen en mogelijkheden voor het boerengeluid in de politiek.

Aansluitend nemen we een kijkje achter de staldeur. Alle boeren en burgers zijn welkom om 10.00 uur bij boerderij “De Veldhoef”, Veldhoefweg 5, Putten.